5În iunie 2014 gastroenterologia românească va îmbrăca, din nou, haine de sărbătoare, Oradea fiind gazda celui de-al XXXIV-lea Congres Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă, manifestare anuală tradiţională, emblematică, de un înalt nivel ştiinţific.

Lucrările Congresului vor fi precedate, ca şi în alţi ani, de două cursuri precongres, cu tematică vastă şi interesantă, prezentate de lideri de opinie. Conferinţele, mesele rotunde şi simpozioanele nu vor lipsi din programul ştiinţific nici în acest an, iar temele alese vor întregi ansamblul unei întruniri care se doreşte, încă de pe acum, de referinţă.

Avem onoarea de a vă fi gazdă şi de a vă asigura o şedere plăcută în oraşul de pe Crişul Repede, care va deveni în perioada 11-14 iunie 2014 “meridianul zero” al gastroenterologiei româneşti.

Ne vom bucura să revedem prieteni dragi, care ne-au mai fost oaspeţi şi cu alte prilejuri, iar celor care vor păşi pentru prima data în Oradea le adresăm încă de pe acum un călduros “Bun venit!”.

Alma Mater Varadiensis salută şi apreciază prezenţa dumneavoastră, făcându-vă părtaşi la o fărâmă din istoria sa contemporană. Apartenenţa sufletească la acest spaţiu transilvan mă motivează ca, în calitate de gazdă a lucrărilor Congresului, să vă invit să descoperiţi un oraş nou, o citadelă de civilizaţie, cu un trecut glorios, un prezent dinamic şi prosper şi un viitor angrenat în spirala progresului european.

Vă aşteptăm cu drag şi vă asigur că şederea dumneavoastră aici va fi încununată de satisfacţii profesionale, înconjurată de prietenie şi respect şi presărată cu surprize, spre plăcute aduceri aminte.

 

Conf. Dr. Ciprian Brisc
Preşedintele Comitetului de Organizare