Neurochirurgia Pediatrică este tema noii ediții a Cursului Româno-German de Neurochirurgie din acest an

 

Ediția a 23-a a Cursului Româno-German de Neurochirurgie are loc în perioada 11-13 aprilie 2019 la Hotelul Golden Tulip din Cluj-Napoca. Cursul este acreditat de către Colegiul Medicilor din România cu 16 credite EMC.

Tema centrală care va fi abordată anul acesta este „Neurochirurgia Pediatrică”. Cu ocazia acestui curs, devenit deja tradiție, experți români și germani cu o vastă experiență profesională vor fi prezenți la eveniment și vor prezenta tehnici de actualitate utilizate în patologia pediatrică din sfera neurochirurgicală. Ei vor împărtăși din cunoștințele lor și vor purta discuții libere pe această temă.

Experții germani și români invitați care vor fi prezenți și vor susține prezentări sunt: Jan Sperhake, Steffen Sola, Philip Kunkel, Jürgen Piek, Uwe Kehler, Wolfgang Wagner, Friedhelm Brassel, Adrian Balasa, Dana Cernea, Alexandru Vlad Ciurea, Cristian Dinu , Ioan-Ștefan Florian, Ștefan Gavriliu, Claudiu Matei, Tiberiu Maior, Stanca Pleș, Roxana Popa-Stanilă, Ion Poeată, Horațiu Stan, Sergiu Stoica, Fery Stoica, Sorin Tarnoveanu și Gheorghe Ungureanu.

Printre temele care vor fi dezbătute de către aceștia se numără:

• Meduloblastomul la copii – strategii noi de clasificare și management
• Tratamentul endovascular al malformațiilor neurovasculare în copilărie
• Noutăți în tratamentul radioterapeutic al tumorilor cerebrale la vârsta copilăriei
• Craniosinostoza sindromică – cum procedăm?
• Scolioza pediatrică – etiologie, patogeneză, strategii de management
• Abcesul cerebral și empiemul subdural
• Dermoide și epidermoide
• Neurofibromatoza – managementul în zilele noastre
• Complicațiile tratamentului chirurgical al hidrocefalilor
• Accidente severe la cap la vârstă pediatrică – epidemiologie și etiologie
• Neurooncologie pediatrică – Ce ar trebui să știe neurochirurgul

Pe site-ul cursului sunt disponibile toate temele prezentărilor și pot fi vizualizate AICI.

Programul Științific este unul bogat și cuprinde peste 30 de prezentări, discuții libere și sesiuni.  Devenită deja tradiție, sesiunea care se adresează tinerilor neurochirurgi, “Young Neurosurgeons Corner”, se organizează și în acest an. În cadrul acestei sesiuni, aceștia sunt încurajați să prezinte cazuri clinice interesante pe care le-au întâlnit, cele mai bune prezentări urmând să fie premiate.

Tinerii neurochirurgi, rezidenții și studenții la medicină sunt încurajați să participe activ în cadrul sesiunilor de discuții. „Pe lângă prezentări, vom avea suficient timp pentru discuții și vă încurajăm să participați la aceste discuții – este o zicală germană: There are no stupid questions but it is stupid not to ask.” spune Prof. Uwe Kehler, M.D, Ph.D , Course Co-President în cuvântul adresat pe site-ul evenimentului.

Pe lângă informațiile prețioase pe care le aduce, cursul este și o bună oportunitate de networking și de a cunoaște persoane noi. Așadar, sunt încurajați toți cei care sunt interesați de acest domeniu să se înscrie.

Înregistrările continuă pe site-ul evenimentului până în data de 7 Aprilie 2019, iar ulterior se vor mai  face înscrieri doar la eveniment. În plus, cei care se înscriu online până la această dată, beneficiază de un discount față de tariful standard. 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați site-ul oficial al evenimentului: https://rgcourse.medevents.ro

Vă așteptăm cu drag în Cluj-Napoca!